Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

23η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου στη Χίο





Για άλλη μια χρονιά γίνεται στη Χίο η 23η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου από 7 έως 16 Οκτωβρίου 2011, με τη συμμετοχή 24 ερασιτεχνικών θιάσων του Αιγαίου με σημαντική συμβολή του Δήμου Χίου και με κύρια χρηματοδότηση από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, χάρη στις προσπάθειες του Διοικητικού Συμβουλίου, που ήδη από το Γενάρη ξεκίνησε τους αγώνες για εξασφάλιση πίστωσης. Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, στις προσπάθειες αυτές βρήκε ανταπόκριση από τον Γενικό Γραμματέα κ. Χαλκιώτη και στηρίχτηκε από παράγοντες της Χίου, όπως ο Δήμαρχος κ. Λαμπρινούδης και η βουλευτής Χίου και τ. υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Αλιείας και Νήσων κα Ελπίδα Τσουρή.
Την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας επισκέφτηκε τη Χίο για προετοιμασία της Συνάντησης και κατάρτιση του προγράμματος εκδηλώσεων. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου, στο κινηματοθέατρο ΠΕΚΕΒ στο Βροντάδο και στο Πνευματικό Κέντρο Καλλιμασιάς, προκειμένου να απλωθεί η Συνάντηση σε χώρους πέραν της πόλης.
Οι παραστάσεις αυτές θα συνδυασθούν με παράλληλες εκδηλώσεις, όπως σεμινάρια θεατρικής παιδείας από αξιόλογους ανθρώπους του θεάτρου, ένα μικρό αφιέρωμα στο συγγραφέα Μπάμπη Τσικληρόπουλο, που χάθηκε πρόσφατα, με αφορμή την παρουσίαση δύο έργων του από ομάδες του Αιγαίου αλλά και δρώμενα όπως είναι η «Αιγαιοπελαγίτικη Συνάντηση χορών... και γεύσεων» που θα ξεκινήσει το μεσημέρι του Σαββάτου 8 Οκτωβρίου από την Απλωταριά και θα τελειώσει το βράδυ του Σαββάτου 15 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Erytha. Τη Συνάντηση θα τιμήσουν με την παρουσία τους δύο αξιόλογοι άνθρωποι του θεάτρου, ο σκηνογράφος και ενδυματολόγος Γιάννης Μετζικώφ, που θα μιλήσει με θέμα «Η μεταμφίεση στη θεατρική πράξη, αλήθεια ή ψέμα» και ο σκηνοθέτης και δάσκαλος του Εθνικού Θεάτρου Πέτρος Σεβαστίκογλου που θα διδάξει στους ερασιτέχνες «Τεχνικές και μεθόδους προετοιμασίας, προσέγγισης και ερμηνείας ενός ρόλου».
Το Δ.Σ. της ομοσπονδίας την Κυριακή 28/8 συναντήθηκε με εκπροσώπους των θεατρικών ομάδων της Χίου (Θεατρική Ομάδα Χίου, Σύλλογο Γυναικών Χίου, θεατρική Ομάδα ΠΕΚΕΒ), που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του να βοηθήσουν στη διοργάνωση έτσι ώστε η Χίος να παρουσιάσει μια άρτια οργανωμένη Συνάντηση και για τις φιλοξενούμενες ομάδες αλλά κυρίως για το κοινό της Χίου, που ελπίζουμε να μας τιμήσει με την παρουσία του σε όλες τις εκδηλώσεις μας.
Στο δεκαήμερο της Συνάντησης θα επισκεφθούν τη Χίο περίπου 400 άτομα από 16 νησιά του Αιγαίου και με την παρουσία τους θα αποτελέσουν τονωτική ένεση για την τοπική κοινωνία, που θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει θεατρικές παραστάσεις με σημαντικά έργα του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΒΕΝΕΤΗ


επίσημη ιστοσελίδα: http://www.aegeantheatre.gr



Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου