Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

IREON MUSIC FESTIVAL 2011- ΒΙΝΤΕΟ ΣΥΛΛΟΓΗ-ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ!




Για 8η φορά του Ireon Music ή Rock, αν θέλετε, Festival  φρόντισε να μας χαρίσει φοβερές στιγμές και συγκινήσεις, ένα τριήμερο μουσικό πρόγραμμα που ξεπέρασε ακόμη και τις καλύτερες προσδοκίες. Ένα από αυτά που πάντα μετράει σε ένα μουσικό φεστιβάλ είναι οι εντυπώσεις που αφήνoυν όχι μόνο τα 'μεγάλα' ονόματα αλλά και οι καλλιτέχνες που είναι λιγότερο γνωστοί π.χ στο Σαμιακό κοινό.  Και ναι, όλοι τα πήγαν περίφημα σε αυτό το τομέα! Φέτος ειδικά, υπήρξε μεγάλη ποικιλία στα είδη μουσικής που ακούστηκαν αλλά προπαντός πολλή ενέργεια από τις μπάντες που μεταδίδονταν στο νεανικό και μη κοινό.



Την πρώτη μέρα , οι bootleg (αν και αδικήθηκαν απο τα μικρά τεχνικά προβλήματα της πρεμιέρας) ξύπνησαν από νωρίς το κοινό με τις πολύ καλές τους ροκ εκτελέσεις. Αμέσως μετά οι καταπληκτικοί Gad εμφανίστηκαν στη σκηνή και με τον άψογο  ευρωπαϊκό εναλλακτικό ροκ ήχο τους έκανε το κοινό να μη πιστεύει ότι πρόκειται για ελληνικό συγκρότημα. Ξεχωριστή φωνή, depechemodιάρικες συνθέσεις, joydivisionική ατμόσφαιρα μερικά μόνο από τα  συστατικά της μέχρι τώρα επιτυχίας τους. Τα ''waves'' και ''parallel lines'' πραγματικά απογείωσαν το κοινό. Η Ευρυδίκη με τον Δημήτρη Κοργιαλά, παλιές καραβάνες του  Ireon Music Festival, ξεσήκωσαν όπως ήταν φυσικό το κόσμο  με πολλά αγαπημένα ξένα και ελληνικά τραγούδια. Χαμός επικράτησε στις πρώτες νότες του  απρόσμενου 'a forest' των  Cure με το κοινό  να ζει το δικό του μουσικό παραλήρημα. Η Ευρυδίκη από την άλλη δυναμίτισε την ατμόσφαιρα επικίνδυνα με το 'smells like teen spirit' ενώ προς το τέλος του show το  'I wanna be your dog' του Iggy Pop σάρωσε ολοκληρωτικά τη σκηνή.





Τη δεύτερη μέρα ένας καταιγιστικός και επικοινωνιακός  Μύρωνας Στρατής  ξεσήκωσε τα πλήθη όχι μόνο με δικές του επιτυχίες αλλά και με διασκευές τύπου 'let me entertain you' και 'rock n roll queen'. Λίγο αργότερα ήρθε η μοναδική στιγμή να καλέσει επί της σκηνής τους Professional Sinnerz (που έπαιζαν την επόμενη μέρα και ήδη περιφέρονταν ανάμεσα στο κοινό) κάνοντας ένα απίστευτο ντουέτο στο "όταν σε είχα πρωτοδεί" ! Αποκάλυψη της δεύτερης μέρας ήταν σαφέστατα οι Manga που αν και βγήκαν αργά στη σκηνή κατάφεραν να μεταδώσουν με ενθουσιασμό το συμπαγές κράμα από ροκ, μέταλ, hip hop και ανατολίτικους ήχους στο κοινό!  Ο frontman/τραγουδιστής των maNga και πιστός φίλος του φεστιβάλ Ferman συγκίνησε το κοινό με τα όμορφα λόγια του για τη Σάμο και το Ηραίον επιμένοντας με πάθος ότι η μουσική μπορεί να φέρει κοντά  τους λαούς. Ακολούθησε η απίστευτη διασκευή "τι είναι αυτό που μας ενώνει" των Πυξ Λαξ (ανατριχίλα χωρίς υπερβολή) ενώ έκλεισαν με μία πολύ καλή εκτέλεση του  ''We could be the same'' με το οποίο είχαν κερδίσει τη 2η θέση στη Eurovision 2010 και τους έκανε παγκοσμίως δημοφιλείς. Στα highlights του show τους περιλαμβάνονται και οι  πανέμορφες εικόνες που έφτιαχναν πάνω στη σκηνή με ειδικά φωτιζόμενα τύμπανα και άλλο εξοπλισμό. 






Η αρχή της τελευταίας μέρας επιφύλασσε τους πολύ δυνατούς σε Reggae και Ροκ ήχους Jaya the Cat που έκαναν ήδη από την αρχή της συναυλίας τους περισσότερους Έλληνες και ξένους να χορεύουν ασταμάτητα . Στη συνέχεια και ενώ ο κόσμος είχε ήδη κατακλύσει τον  δροσερό, άνετο και όμορφο συναυλιακό χώρο, οι θεότρελοι Professional Sinnerz έκαναν το πλήθος να χορεύει και να προκαλεί όσο περισσότερο θόρυβο μπορούσε  μέσα από δυνατούς  hip hop ρυθμούς! Πανζουρλισμός επικράτησε στο κλείσιμο με 'Οταν σε είχα πρωτοδεί' και 'Nirvana' με το KΟΜΗ-Χ να ταρακουνάει για τα καλά το Ηραίον! Το φεστιβάλ έκλεισαν οι ήδη γνωστοί από πέρυσι  63 high οι οποίοι με τους πολύ δυνατούς ska/punk ήχους τους κατάφεραν να κρατήσουν το κοινό μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες σκορπώντας σε ορισμένες περιπτώσεις το πανικό μπροστά απο τη σκηνή! Πραγματική απόλαυση και εκτόνωση!








Θα το ξαναπούμε και ας γινόμαστε κουραστικοί...
Χίλια μπράβο σε όσους δουλεύουν για αυτό το φεστιβάλ καθώς επίσης και σε όλους τους υπερήφανους Σαμιώτες  που ο καθένας με το δικό του τρόπο το στήριξε και το  στηρίζει!

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου