Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

ΦΑΡΟΣ-Συνοπτικός Απολογισμός Δράσεων Ιούλιος 2010- Ιούνιος 2011


Σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ   

Θεμ. Σοφούλη 261,  Πευκάκια Σάμος
Τηλ.: 22730 23443, 22730 87070-1  Φαξ: 22730 23441
Ιστοσελίδα:  www.kpfaros.gr ,e-mail.: faros@kpfaros.gr


1.     Πραγματοποιήθηκαν 3 Ομάδες Γονέων στην πόλη της Σάμου, το Καρλόβασι και το Μαραθόκαμπο.
2.     Υλοποιήθηκαν 2 Σεμινάρια Εκπαιδευτικών Α/θμιας & Β/θμιας  στη Σάμο (συνολικής διάρκειας 42 ωρών) καθώς και ένα 3ήμερο  Σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων στους Φούρνους.
3.     Ξεκίνησε η λειτουργία Συμβουλευτικού Σταθμού για τους φοιτητές των σχολών  του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Καρλόβασι. Οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα ατομικής συμβουλευτικής σε χώρο του Πανεπιστημίου.
4.     Υλοποιήθηκε κύκλος 6 Ανοιχτών Συναντήσεων για φοιτητές στο Καρλόβασι με θέματα που αφορούν τους νέους ανθρώπους.
5.     Κατατέθηκε Πρόταση προς τον ΟΚΑΝΑ για τη λειτουργία Παραρτήματος του «Φάρου» στην Ικαρία, και ξεκίνησαν οι διαδικασίες ίδρυσής του με την πρόσληψη και εγκατάσταση 2 στελεχών στον Άγιο Κήρυκο. Οι δράσεις εκεί περιλαμβάνουν   μεγάλο αριθμό συναντήσεων, ομιλιών και παρεμβάσεων στην τοπική κοινότητα. Υλοποιήθηκαν επίσης εξειδικευμένες παρεμβάσεις σε γονείς, εκ των οποίων τρεις αφορούσαν το «άγχος στη σχολική ζωή» και μία την μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό. Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις ευαισθητοποίησης με εργαζόμενους του Νοσοκομείου Ικαρίας και ήδη έγιναν αρκετές ατομικές συναντήσεις συμβουλευτικής.  Τέλος, το επίσημο άνοιγμα των εργασιών δόθηκε σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία μεταξύ άλλων της Προέδρου του ΟΚΑΝΑ, κας Μαλλιώρη.  
6.     Υλοποιήθηκε  Έρευνα για τη χρήση ουσιών στο σχολικό πληθυσμό στη Σάμο, την Ικαρία και τους Φούρνους (στα πλαίσια πανελλήνιας έρευνας). Τα αποτελέσματα της έρευνας θα ανακοινωθούν μέσα στους επόμενους μήνες.
7.     Επίσης έγινε διήμερη παρέμβαση στην κοινότητα των Φούρνων με τη συνεργασία του υπεύθυνου Ψυχίατρου του θεραπευτικού προγράμματος απεξάρτησης ΑΡΓΩ, κ. Γεωργάκα.
8.     Πραγματοποιήθηκε σημαντικός αριθμός ατομικών συναντήσεων συμβουλευτικής σχετικά με θέματα εξάρτησης και δυσκολιών στα πλαίσια της οικογενειακής ή της σχολικής ζωής.
9.     Σε συνεργασία με τη διεύθυνση του σχολείου, πραγματοποιήθηκαν βραχείες παρεμβάσεις (3 δίωρες) σε τμήματα του Λυκείου Καρλοβάσου.
10. Πραγματοποιήθηκε τριήμερος κύκλος συναντήσεων για τη δικτύωση με την Τοπική Κοινότητα των Μυτιληνιών.
11. Υλοποιήθηκε 3ήμερο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για το προσωπικό της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος του Νομού.
12. Πραγματοποιήθηκαν επίσης, δίωρες συναντήσεις με γονείς παιδιών Νηπιαγωγείου στο Καρλόβασι και το Πυθαγόρειο σχετικά με την ομαλή μετάβαση στο Δημοτικό Σχολείο καθώς επίσης και συνάντηση με γονείς και μαθητές του Γυμνασίου Πυθαγορείου με θέμα το άγχος των εξετάσεων.  
13. Τα στελέχη του Φάρου συμμετείχαν με εισήγηση σε συνέδριο για την Πρόληψη των Εξαρτήσεων στο Μεσολόγγι και σε ανάλογη  Διημερίδα στη Θεσσαλονίκη.
14. Με πρωτοβουλία του «Φάρου» και την άμεση ανταπόκριση σημαντικών κοινωνικών υπηρεσιών, ξεκίνησαν συναντήσεις για την καλύτερη δικτύωση και συνεργασία των Ψυχοκοινωνικών  Δομών & Υπηρεσιών του νησιού μας.

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου