Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Αφιέρωμα στο Ireon Music Festival 2011- DAY 3- Τι θα ακούσουμε τη τρίτη μέρα;


IREON MUSIC FESTIVAL 2011
ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ- 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΤΙΜΗ: 10 Ευρώ



Professional Sinnerz - ΚΟΜΗΣ-Χ

Οι Professional Sinnez αποτελούνται απο τον Σάββας Κουτσίδης η αλλίως Tyler που είναι ο μουσικός παραγώγος και Dj και τον Γίαννη Στεργίου γνωστος ως Αδάμας που είναι ο mc. Το 2004 ηχογράφισαν το πρώτο τους Ep και έκαναν video clip στο καμμάτι True master. Ενα χρόνο αργότερα (2005) κυκλοφορεί στο internet το επόμενο Album τους με τιτλο Enter Purgatory και βγαίνει το video clip του τραγουδίου Pro (The Anthem). Ετσι κερδίζουν funs σε ολοι την Ελλαδά και κάνουν lives σε πολλες πόλεις οπώς: Αλεξανδρούπολη, Καβάλα , Δράμα, Λάρισσα , Σύρος κ.α. Μετά ηχογράγουν και βγάζουν το video clip του τραγουδίου Positive Evolution απο τον δίσκο Positive Vibration με την συμμετοχή και άλλων καλλιτεχνών. Το 2005 και το 2006 ετοιμαζουν το νεο τους Lp με τίτλο Nothing is a coincidence με συμμετοχές απο τους Como esta laco, Σκοτεινή Πλευρα , Hypnelia , dj secret και αλλους καλλιτεχνες . Βγαίνει στα δισκοπωλεία στα τελη 2007 μάζι με το video clip 2 κομματιών του "The Excuse" και του "Strikeback. Τα τραγουδιά εχούν μεγάλη επιτυχία και αποσπούν πολυ κάλες κρίτικες. Εκανα και άλλα lives shows . Στα τέλη του 2008 υπογράφουν με το label του Νικου Βουρλιώτη , family. Τον περασμενο χείμωνα εβγαλαν το κομματι "Οταν σε είχα πρωτοδεί " το οποιο γίνετε τρομερή επιτυχία και κάνει όλη την Ελλάδα να το τραγουδα!! Στα mad video music awards 2009 τραγούδησαν μαζί με τον Μύρωνα Στρατή ενα ρεμιξ τον τραγουδιών "Οταν σε είχα πρωτοδει" και του " Πάνω απο ολα " επίσης τραγούδησαν μαζι με τον ΝΙΝΟ και τον Κόμη Χ το " Smells like teen spirit". 



Professional Sinnerz - Otan Se Eicha Protodei by Universal_Music_Greece




Professional Sinnerz  - Όταν Ξαναπεράσει by Family_The_Label


Ο Λευτέρης Παναγίωτιδης ή αλλιώς Κόμης Χ (Χαοτικός) γεννήθηκε το 1981 στην Θεσσαλόνικη και μεγάλωσε στην Καστοριά. Με την μουσίκη ασχολήθηκε απο τα 15 και τα τελυταιά 10 χρόνια είναι σε πολλά σχήματα της θεσσαλόνικης όπως : 031 , Χαοτίκη Φαμιλία και Χάος εν τάξη. Αρχίκα ως φίλος του και στην συνέχεια και ως μουσίκος παραγώγος τον βοηθησε να κάνει της ρήμες του μουσίκη ο Δημήτρης Μπέλτσος γνώστος ως Diveno. H πρώτη του δισκογραφίκη δουλεία με τίτλο «Μια ζωή με μουσική» που περιεχει 16 τραγούδια γεννημενα απο την μεγάλη του αγάπη για το hip hop δεν κυκλοφορεί στα δισκοπολέια αλλα μεταφέρε χερί - χερί απο τους φίλους του. Το δευτερό ολοκληρώμενο album τους κυκλοφορει το 2006 αυτη την φορα όμως κυκλοφορει στα δισκοπολεία επίσημα και παλι με τον Dineno στην μουσική παραγώγη. Το΄album έχει για τίτλο μια εύχη απο όλους τους φίλους του " Κάλη Συνέχεια " από την Smile Production. Απόκτα πολλόυς θαυμαστές μετα το φεστιβάλ Θεσσαλονίκης οπού κερδίζει την πρώτη θέση. Με την νίκη του αυτή αποδεικνύει οτί το hip hop και οι καλλιτέχνες που το εκπροσωπούν αποτέλουν κυρίαρχο μουσικό ρεύμα, και πλέον είναι εμφάνες οτι ο Κόμης Χ είναι δυναμίκος εκπρόσωπος του hip hop στην χώρα. Στις αρχές του περασμένου έτους (2008) κυκλοφορεί την τρίτη του δούλεια στην οποία είναι υπεύθυνος για για την μουσίκη τριών κομματίων παρόλο που δεν έχει κάνει τέτοιου είδουν σπούδες. Την άνοιξη του ίδιου έτους βγάζει την επόμενη δούλεια του με τίτλο " Χάος εν τάξη " , τότε ο Κόμης Χ συνεργάζεται για πρώτη φορά με με γνώστους συνθέτες της hio hop σκηνης και ασχόλειτε με την σύνθεση κάποιον κομμάτιων του δίσκου . Έκανε μία πολύ επιτυχημενη εμφάνηση στο πρώτο hip hop festival στην Αθήνα. Στα Mad Video Music Awards 2009 τραγούδησε μάζι με τον ΝΙΝΟ και τους Professional Sinnez το "Smells Like Teen Spirit". Φέτος θα κυκλοφορήσει το cd single με τίτλο "Σταματα να μου λες" και αργότερα θα κυκλοφορήσει ολοκληρόμενο album.



Pro Sinnerz feat Komis X - Nirvana by dion21




Jaya the Cat (NL)

Οι Jaya the cat είναιμία ρέγκε/σκα/πανκ ροκ μπάντα με ρίζες στη Βοστώνη και βάση στο Άμστερνταμ. Ιδρύθηκαν από το Geoff Lagadec (φωνητικά/κιθάρα), Dave Smith (κιθάρα φωνή) και Ben Murphy (μπάσο). Το πρώτο άλμπουμ ηχογραφήθηκε στη Βοστώνη. Μετά από αυτό ο ντράμερ David "The Germ" Germain μπήκε στη μπάντα και ξεκίνησαν να περιοδεύουν Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρώπη. Το 2002 η μπάντα έπαιξε στο the Lowlands Festival στην Ολλανδία και το 2003 ηχογράφησαν live δίσκο (Ernesto’s Burning). Μετά τη κυκλοφορία και του δεύτερου άλμπουμ ‘’First Beer of a new day’’ o Dave και o Ben έφυγαν από το συγκρότημα. Τα υπόλοιπα μέλη αποφάσισαν να μετακινηθούν στο Άμστερνταμ και να συνεργαστούν με Ολλανδούς μουσικούς. Το τρίτο τους άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2007 με τίτλο ‘More Late Night Trasmissions with…more late night’s sound’’ και είχε εμφανώς πιο ρέγγε επιρροές από τα προηγούμενα.








63HIGH

Οι 63 HIGH δημιουργήθηκαν στην Θεσσαλονίκη το 1997. Φανερά επηρεασμένοι από την reggae σκηνή της Jamaica, του Αγγλικού ska και της πανκ-hardcore κουλτούρας της Αμερικής αποτελούν ένα από τα πιο ενεργά γκρουπ της 3 γενιάς του ska-punk είδους στην Ελλάδα. Όλα τα μέλη των 63high έχουν υπάρξει μέλη σημαντικών γκρουπ της ελληνικής ροκ και reggae σκηνής όπως οι Soulfire, One drop, Μωρά στη φωτιά, Μπλε καθώς φυσικά και των θρυλικών Ass's Nine Days. Τα τελευταία 4 χρόνια έχουν πραγματοποιήσει περίπου 120 εμφανίσεις σε πάρκα, καταλήψεις, αντιρατσιστικά φεστιβάλ, skate-snowboard διαγωνισμούς, κατασκηνώσεις, σπίτια, σχολεία, πανεπιστήμια, clubs, και έχουν 'ανοίξει' τις συναυλίες αρκετών ξένων γκρούπ όπως οι Sex Pistols, Ska-P, Meteors, Toasters, Oi Polloi, No Fun at all, Leftover Crack, Los de Abajos, Jaya the Cat, A Wilhem Scream, Aggrolites, Skin of Tears. Επίσης έχουν συμμετάσχει σε 4 punk-ska φεστιβάλ στην Βουλγαρία. Το γκρουπ έχει στο ενεργητικό της 2 demos, ένα 7'' δίσκο και πρόσφατα ως αποτέλεσμα της 12ετής πορείας του γκρουπ κυκλοφόρησαν μέσω της Playfalse Records την πρώτη επίσημη δισκογραφική δουλειά τους με τίτλο 'Think before unzippin'.


Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου