Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Αφιέρωμα στο Ireon Music Festival 2011- DAY 1- Τι θα ακούσουμε;

IREON MUSIC FESTIVAL 2011
ΜΕΡΑ ΠΡΩΤΗ- 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΤΙΜΗ: 10 Ευρώ

Βιογραφικά:



ΚΟΡΓΙΑΛΑΣ-ΕΥΡΥΔΙΚΗ



Ο Δημήτρης Κοργιαλάς γεννήθηκε στη Ναύπακτο, στις 3 Αυγούστου 1971. Ζει στην Αθήνα από το 1983.
Με τη μουσική άρχισε να ασχολείται στα 15 του , οπότε και δημιούργησε το πρώτο του συγκρότημα, τους Media Vox και έπαιζαν New Wave. Επαγγελματικά με τη μουσική άρχισε να ασχολείται έπειτα από την γνωριμία του με το Νίκο Ζιώγαλα. Το 1997 είναι η χρονιά που υπογράφει συμβόλαιο για την πρώτη του δισκογραφική δουλειά. Η τελευταία κυκλοφορεί έναν χρόνο αργότερα, το 1998, με το γενικό τίτλο "Προς τα Έξω". Το Δεκέμβριο του 2000 με την ιδιότητα του τραγουδιστή και του συνθέτη κυκλοφόρησε και τη δεύτερη δισκογραφική του δουλειά, με τίτλο Πέτα ψυχή μου . Έπειτα από τέσσερα χρόνια δισκογραφικής απουσίας , ο καλλιτέχνης επέστρεψε στις συναυλίες σε όλη την Ελλάδα το 2003, μαζί με την Ευρυδίκη. Τη χρονιά εκείνη κυκλοφόρησε το δίσκο "Ασ' τα δύσκολα σε μένα" και σημείωσε μεγάλη επιτυχία με το ντουέτο "Μια φορά", που τραγούδησε με την Κατερίνα Μουτσάτσου. Το τραγούδι "Μια φορά" κυκλοφόρησε μάλιστα και σε αγγλική-γαλλική version με τίτλο "Juste une fois". Το καλοκαίρι του 2004 το εν λόγω τραγούδι επιλέχθηκε από γνωστή εταιρεία παγωτών και "έντυσε" την τηλεοπτική της καμπάνια. Το "Μια φορά" κέρδισε δυο βραβεία (Καλύτερο Rock τραγούδι & Καλύτερο Ντουέτο της χρονιάς) στα πρώτα MAD Video Music Awards που διοργάνωσε το MAD TV. Το 2005 για πρώτη φορά ανέλαβε εξολοκλήρου την μουσική για την δισκογραφική δουλειά της Ευρυδίκης με τίτλο Στο ίδιο βαγόνι ,ενώ έδωσε κι ένα τραγούδι στο album του Σάκη Ρουβά Σ' έχω ερωτευθεί . Η επόμενη δισκογραφική του δουλειά ήταν το Η Μέρα Φεύγει, από την οποία ξεχώρισαν τα κομμάτια "Χωρίς εσένα" και το ντουέτο με την Ευρυδίκη, "Θέλω τόσο να σε δω". Το εν λόγω τραγούδι κέρδισε και ένα βραβείο Αρίων καλύτερου τραγουδιού στην κατηγορία "Εναλλακτική μουσική". Η επόμενη δουλειά του (Δεκέμβριος 2006) ήταν μια συλλογή, με τίτλο Greatest hits & videos, όπου συμπεριλήφθησαν μερικές από τις μεγαλύτερες ως τότε επιτυχίες του και επιπρόσθετα άλλα τέσσερα τραγούδια. Τον Ιανουάριο του 2008 κυκλοφόρησε το νέο του άλμπουμ Τα κουτιά είναι κουφά. To 2007 συνόδευσε την Ευρυδίκη στο διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον και έγραψε τη μουσική για το τραγούδι της Κύπρου, το Comme ci Comme ca.

Η Ευρυδίκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο. Παρακολούθησε μαθήματα κιθάρας, θεωρίας, αρμονίας και πιάνου στο Ελληνικό Ωδείο Λευκωσίας και συνέχισε τις μουσικές σπουδές της στο Παρίσι (STUDIO DES VARIETES) και στη Βοστώνη (BERKLEE COLLEGE OF MUSIC). Στην Ελλάδα βρίσκεται από το καλοκαίρι του 1989, όταν υπέγραψε το πρώτο της δισκογραφικό συμβόλαιο με την ΕΜΙ. Το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ κυκλοφόρησε το 1991 και από τότε ακολούθησαν άλλα 13 προσωπικά άλμπουμ, cd singles και πολλές συνεργασίες με αξιόλογους δημιουργούς και τραγουδιστές. Έχει εκπροσωπήσει τρεις φορές την Κύπρο στο διαγωνισμό της EUROVISION και τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με τον Δημήτρη Κοργιαλά και οι συναυλίες τους καθώς και οι εμφανίσεις τους σε μουσικές σκηνές γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία. Αυτό τους οδήγησε στην κυκλοφορία ενός κοινού άλμπουμ το 2009 με τον τίτλο “ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ”. Από το 2003 συμπεριλαμβάνει σε κάθε δουλειά και δικά της τραγούδια, βαδίζοντας έτσι σε καινούργια μονοπάτια και παρουσιάζοντας μας διαφορετικές πλευρές της μουσικής της προσωπικότητας.






GAD

Η ιστορία ξεκινάει το 2005 όταν ο Ηρακλής και ο Κώστας Αναστασιάδης αποφάσισαν να συνθέσουν ένα κομμάτι για τη συλλογή Greek electro vol.2. Η φιλία τους και ο αλληλοσεβασμός έγιναν η ιδανική συνταγή για το εγχείρημα αυτό. Το 2005 κατα τη διάρκεια της ηχογράφησης του άλμπουμ τους ο Αντώνης Αντωνιάδης και ο Σπύρος Παπακώτσης έγιναν μέλη των GAD και λαρχισαν να δίνουν διάφορα lives σε φεστιβάλς και άλλες εκδηλώσεις. Τελικά το 2007 το ''system may fall'' κυκλοφόρησε και ο Mike Σεμερτζόγλου αποτέλεσε το κομμάτι που έλειπε από το παζλ των GAD. Το ντεμπουτάρισμά τους ήταν επιτυχημένο και το ''the end of the road'' ένα από τα μεγαλύτερα ραδιοφωνικά χιτς για το 2008 και 2009. Το Μάιο του 2010 οι GAD κυκλοφορούν το 'The perfect crime' που παρείχε μία πιο σκοτεινή και ζωντανή προσέγγιση στη μουσική τους. Το 'waves' έγινε τεράστιο εθνικό ραδιοφωνικό χιτ και η μπάντα αρχίζει να απολαμβάνει την εμπειρία των πρώτων sold out συναυλιών στην Αθήνα και ταυτόχρονα γίνονται από τις πιο διάσημες indie μπάντες της χώρας. Έχουν ανοίξει επίσης τις συναυλίες των Chican, Nouvelle Vague και των Puressence.




bootleg

Οι Bootleg είναι ροκ συγκρότημα από τη Σάμο. Η ιστορία του ξεκινάει το 2009. Αποτελείται από έμπειρους μουσικούς και ένα πολύ καλό ανερχόμενο τραγουδιστή το Δημήτρη Κωλέτη. Έχουν δώσει αρκετές συναυλίες ήδη στο νησί. Παίζουν ένα ευρύ φάσμα από ξένα και ελληνικά ροκ κομμάτια.


Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου