Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Σάμος! Ενας υπέροχος προορισμός στό Αιγαίο...


Το ιδανικό μέρος για τις καλοκαιρινές σας διακοπές είναι η ''αρχόντισσα''του ανατολικού Αιγαίου! Οπλιστείτε με διάθεση και εξερευνήστε το καταπράσσινο νησί του Πυθαγόρα με τις ομορφότερες και καθαρότερες παραλίες! Θα δείτε ότι μια επίσκεψη δεν αρκεί!



Από την Ικαρία απέχει 10 μίλια, ενώ από τη Μικρασιατική ακτή χωρίζεται με δίαυλο πλάτους μόλις 1300 μ.(=επτά στάδια).Είναι γενέτειρα του μεγάλου μαθηματικού της αρχαιότητας Πυθαγόρα, του αστρονόμου και μαθηματικού Αρίσταρχου, του φιλόσοφου Επίκουρου και κατά πολλούς του Αισώπου.
Το νησί γνωρίζει μεγάλη τουριστική κίνηση την θερινή περίοδο. Από όλα τα νησιά της Ελλάδας είναι εκείνο που βρίσκεται κοντινότερα στην Τουρκία, από την οποία τη χωρίζει το Στενό της Μυκάλης (ή ο επταστάδιος πορθμός, στην αρχαιότητα), που στο ύψος του του Ποσειδωνίου έχει πλάτος γύρω στα 750 μέτρα (ελληνικά χωρικά ύδατα).
Στη Σάμο βρίσκεται το Ευπαλίνειο όρυγμα, υπόγειο υδραγωγείο και σημαντικό τεχνικό έργο της αρχαιότητας, που περιγράφηκε από τον Ηρόδοτο
Φεύγοντας απ'το νησί σίγουρα δεν θα ξεχάσετε να πάρετε το ξακουστό Μοσχάτο Σαμιώτικο κρασί, μέλι και λάδι για τα οποία φημίζεται η Σάμος.
Επιμέλεια : Ελισάβετ Μπαλίκου
email address

Love to hear what you think!

1 σχόλιο:

Αρχειοθήκη ιστολογίου