Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Αστέρια που έσβησαν στα ξενοδοχεία...


Ξενοδοχεία που σε μια στιγμή μετατράπηκαν σε σημείο αναφοράς. Δωμάτια που έγιναν καταραμένα. Αυτές είναι μερικές από τις σημαντικότερες προσωπικότητες που άφησαν την τελευταία τους πνοή σε ξενοδοχείο.

Sid Vicious
O Sid Vicius αποτελεί ίσως την πιο αναγνωρίσιμη φιγούρα της πανκ μουσικής, περισσότερο όμως λόγω της συγκυρίας, του τρόπου ζωής και του χαρακτήρα του, παρά λόγω της ικανότητάς του ως μουσικού.
Το πραγματικό του όνομα ήταν John Simon Richie. Πέθανε στις 2 Φεβρουαρίου 1979 στο ξενοδοχείο Chelsea Hotel στην Νέα Υόρκη.


Michael Hutchence .
Τραγουδιστής των INXS. Κρεμάστηκε χρησιμοποιώντας τη ζώνη του στο δωμάτιο 524 του Ritz-Carlton Hotel Σίδνεϊ στις 22 Νοέμβρη του 1997.
Η αυτοψία έδειξε ότι στο αίμα του υπήρχαν μεγάλες ποσότητες οινοπνεύματος, κοκαΐνης και Prozac. Είχε γνωρίσει μεγάλη επιτυχία με τους INXS τις δεκαετίες '80 και '90, με τραγούδια επιτυχίες όπως τα "Need You Tonight", "New Sensation", "Never Tear Us Apart"


δείτε και άλλες προσωπικότητες...





Oscar Wilde
Στις 30 Νοεμβρίου του 1900, πέθανε στο δωμάτιο 16 του ξενοδοχείου Hôtel d'Alsace στο Παρίσι ο Oscar Wilde.
Ο θάνατός του αποδόθηκε σε εγκεφαλική μηνιγγίτιδα μετά από μόλυνση των αυτιών του. Ο βιογράφος του Richard Ellmann, υποστήριξε πως οφειλόταν σε σύφιλη, ωστόσο ο Μέρλιν Χόλαντ, επίσης βιογράφος και εγγονός του Ουάιλντ, θεωρεί πως η ερμηνεία αυτή αποτελεί παρανόηση συνδέοντας τη μηνιγγίτιδα που τον προσέβαλε με μία χειρουργική επέμβαση που είχε προηγηθεί. Σύμφωνα με την επικρατούσα άποψη, όπως αυτή επιβεβαιώνεται και από αναφορές των ιατρών του Ουάιλντ, τα αίτια του θανάτου του δεν σχετίζονται με πιθανή σύφιλη. Ο τάφος του βρίσκεται σήμερα στο Παρίσι.


Robert F Kennedy
Δολοφονήθηκε στις 6 Ιουνίου 1968 στο Ambassador Hotel's Embassy Ballroom στο Χόλυγουντ από τον Άραβα Σιρχάν Σιρχάν.
Το 1961 έγινε υπουργός δικαιοσύνης ενώ παράλληλα ήταν σύμβουλος του προέδρου αδερφού του. Το 1964 εξελέγη γερουσιαστής Νέας Υόρκης και στη συνέχεια εκδήλωσε την πρόθεσή του να διεκδικήσει το προεδρικό αξίωμα. Ήταν παντρεμένος με την Έθελ Σκέικελ και είχε 11 παιδιά.


John Belushi
Πέθανε από υπερβολική δόση κοκαΐνης και ηρωίνης στις 5 Μαρτίου το 1982 στο Chateau Marmont στο Λος Αντζελες.


Martin Luther King J
Πήγε 30 φορές στη φυλακή. Πολλές φορές καταδικάστηκε σε υψηλά πρόστιμα. Τόσο μεταξύ των μαύρων όσο και μεταξύ των λευκών είχε πολλούς εχθρούς, που δεν ήσαν σύμφωνοι με την ειρηνική αντίσταση που είχε ως μέθοδο, με αποτέλεσμα πολλές απόπειρες δολοφονίας να γίνουν εις βάρος του.
Τελικά στις 4 Απρίλη 1968, στη Μέμφιδα, στο Memphis' Lorraine Motet, η σφαίρα του δολοφόνου βρήκε το στόχο της. Πολυάριθμα βιβλία και εκπομπές στην τηλεόραση παρουσιάζουν τη ζωή αυτού του ανθρώπου, από τότε.



Richard Wagner
Πέθανε το 1883 στο Palazzo Vendramin στη Βενετία. ταραχώδης ζωή του τον οδήγησε από τη Λειψία στη Ρίγα, στο Παρίσι, στη Δρέσδη, στη Ζυρίχη, στο Μπίμπριχ .
Οι συχνές αυτές μετακινήσεις του οφείλονταν στη δίωξη του από δανειστές του ή από εξοργισμένες κυβερνήσεις. Συχνά επίσης καταχράστηκε χρήματα από τις συζύγους των φίλων του ως αυτονόητο τίμημα που έπρεπε να καταβάλλουν στη μεγαλοφυΐα του.


Coco Chanel
Πέθανε στα 87 της στο Ritz Hotel στο Παρισι στις 10 Ιουλιου του 1971. Κατοικούσε στο φημισμένο ξενοδοχείο τα τελευταία 30 χρόνια της ζωής της.
Ήταν μια από τις διασημότερες σχεδιάστριες μόδας του 20ού αιώνα . Το 1909 άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στο Παρίσι, με γυναικεία καπέλα. Ίδρυσε ομώνυμο οίκο μόδας που παραμένει στην επικαιρότητα μέχρι σήμερα. Το 1923 δημιούργησε το άρωμα Σανέλ νούμερο 5 και εφηύρε το μικρό μαύρο φόρεμα.


Nikola Tesla
Ο Tesla είναι κυρίως γνωστός για τις επαναστατικές του συνεισφορές στους κλάδους του ηλεκτρισμού και του μαγνητισμού στα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ου αιώνα.
Ο Tesla ισχυριζόταν, μέσα σε όλες τις άλλες θεωρίες του, ότι το 2035 η μόλυνση του νερού θα είναι πολύ χαμηλή, τα ποσοστά παραγωγής δημητριακών πολύ υψηλά, αναδάσωση όλων των καμένων και άνυδρων περιοχών και εκμετάλλευση των πηγών ενέργειας με τρόπο φιλικό για το περιβάλλον.
Πέθανε στις 7 Ιανουαρίου του 1943 στις 7 του Γενάρη αλλά τον βρήκανε νεκρό δυο μέρες μετά γιατί είχε κρεμάσει, όπως έκανε πάντα, στη πόρτα του δωματίου του "ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ".

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου