Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Γράφουν... ιστορία στη Σάμο!



ρεπορτάζ από http://www.sentragoal.gr
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΣΑΜΟ: ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
Την πεποίθησή τους πως το α' μεγάλο αθλητικό γεγονός της Σάμο ο σαββατιάτικος (16/4) παρθενικός τελικός Κυπέλλου Γυναικών μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ, όπου οι δύο ομάδες διεκδικούν το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας τους θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία και όλα θα κυλήσουν ομαλά, εξέφρασαν οι φορείς της διοργάνωσης και οι πρωταγωνιστές των φιναλίστ, στη συνέντευξη Τύπου (15/4) στο Δημαρχείο του φιλόξενου νησιού.
Το λόγο στο βήμα πήρε αρχικά ο πρώτος πολίτης της Σάμου ο Δήμαρχος, Στέλιος Θάνος ο οποίος αφού καλωσόρισε τις ομάδες και τους ευχήθηκε καλή διαμονή, εξήγησε γιατί ήθελε να αναλάβει το νησί του τη σημαντικότερη διοργάνωση, που φιλοξένησε μέχρι σήμερα.
«Ο τελικός αυτός αποτελεί ένα γεγονός για το Δήμο γιατί το βόλεϊ είναι το τρίτο δημοφιλέστερο αγώνισμα στη χώρα. Στηρίζουμε τις προσπάθειες για τη διεξαγωγή μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, ώστε οι κάτοικοι της περιφέρειας να απολαμβάνουν τέτοιου υψηλού επιπέδου.
Έχουν ληφθεί ιδιαίτερα μετρά ώστε να διεξαχθούν οι αγώνες χωρίς επεισόδια. Δεν μπορέσαμε να ικανοποιήσουμε όλους τους φιλάθλους, γιατί ο χώρος έχει 380 θέσεις και προτιμήσαμε να βάλουμε νέους και παιδιά που ασχολούνται με το άθλημα» τόνισε ο κ. Θάνος που ευχαρίστησε όσους βοήθησαν και εργάστηκαν για την άρτια διοργάνωση αυτού του τελικού.
Στη συνέχεια ο γενικός γραμματέας της ΕΟΠΕ, Παναγιώτης Σιδέρηςαναφέρθηκε κυρίως στην προσπάθεια της Ομοσπονδίας για αποκέντρωση του αθλήματος, που έχει ως στόχο την ανάπτυξη του βόλεϊ.
«Ο θεσμός του τελικού Κυπέλλου Γυναικών είναι από τους σημαντικότερους θεσμούς της γυναικείας πετοσφαίρισης και της ΕΟΠΕ. Ο αυριανός τελικός δίνει σημαντική αίγλη στην διοργάνωση και την ΕΟΠΕ. Η πολιτική της Ομοσπονδίας στη διεξαγωγή τέτοιων αγών στην Περιφέρεια, στοχεύει στην ανάπτυξη του αθλήματος εκεί που αξίζει και πρέπει να αναδειχθεί.
Συμβάλλουμε λοιπόν στην ανάπτυξη του βόλεϊ στη Σάμο , όπου εκφράζεται στο άθλημα με 7 σωματεία. Είναι λοιπόν μεγάλη ευκαιρία για τους νεαρούς αθλητές να δούνε αθλητές -πρότυπα, Η επιλογή της Σάμου ήταν μία πρόταση του προέδρου Αχιλλέα Μαυρομάτη που αποδέχτηκε ομόφωνα το ΔΣ της ΕΟΠΕ.
Και το νιώσαμε σαν μία ηθική μας υποχρέωση και με μεγάλη χαρά περιμένουμε να δούμε τον αθλητικό τελικό. Η επιλογή μας αμφισβητήθηκε γιατί είναι αλήθεια πως οι αθλητικές υποδομές δεν επαρκούν όσον αφορά στη χωρητικότητα. Είναι όμως η πολιτική μας τέτοια και όταν στοχεύεις κάπου, παίρνεις και το μερίδιο της ευθύνης.
Πέρα όμως από την ανάπτυξη του βόλεϊ ο κ. Σιδέρης αναφέρθηκε και στην μέριμνα όλων για την αποφυγή της βίας σε ένα τόσο σημαντικό ραντεβού.
«Είναι σημαντική η πρόθεσή μας. Η φετινή χρονιά είναι χρονιά έντονων κοινωνικών γεγονότων, που πολλές φορές εκδηλώνεται στον αθλητισμό μέσα από στοιχεία βίας. Προσέξαμε λοιπόν ιδιαίτερα πως θα διοργανώσουμε αυτούς τους αγώνες χωρίς να κυριαρχήσει η βία. Πιστεύουμε λοιπόν πως μέχρι τώρα τα καταφέραμε να δημιουργήσουμε συνθήκες, τέτοιες ώστε να γίνουν οι αγώνες χωρίς βία.
Πιστεύουμε επίσης και πρέπει να στοχεύσουμε στην κατεύθυνση ντο βόλεϊ να έχει το δικό του κοινό» επεσήμανε ο κ. Σιδέρης που κλείνοντας ευχαρίστησε «τον Δήμαρχο Σάμου που ήθελε να αναλάβει τη διοργάνωση. Ήταν πραγματικό αρωγός και όλες οι προσπάθειες του βοήθησαν, ώστε να φέρουμε τον αγώνα αυτό στο νησί, όπως εξάλλου και όλους τους φορείς και τους κατοίκους για τις υπηρεσίες που προσφέρανε προκειμένου να γίνει αύριο (16/4) ο τελικός με μεγάλη επιτυχία. Όλοι είμαστε έτοιμοι να δούμε έναν μεγάλο αγώνα αντάξιο της φήμης των δύο ομάδων.»

Ο αντιδήμαρχος και υπεύθυνος αθλητισμού και τουρισμού της Σάμου,Νικόλαος Λύκος καλωσόρισε με τη σειρά του την ΕΟΠΕ και την ευχαρίστησε για την επιλογή της Σάμου και ευχήθηκε καλή επιτυχία στις ομάδες και την οργανωτική επιτροπή.
Παραμονή της ιστορικής στιγμής των δύο ομάδων, που για πρώτη φορά στην ιστορία κοντράρονται μεταξύ τους σε τελικό με στόχο τον παρθενικό τους τίτλο, ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ, Κυριάκος Καμπερίδης, μίλησε πρώτος από τους πρωταγωνιστές του αγώνα που βρίσκονταν στο βάθρο, μαζί με την αρχηγό του, Νικολέτα Κουτουξίδου και τον τεχνικό του Ολυμπιακού, Γιάννη Νικολάκη με την αρχηγό των «ερυθόλευκων»,Έλενα Κόλεβα.
«Ευχόμαστε να γίνει ένας πολύ καλός τελικός. Η κατάκτηση του Κυπέλλου θα δώσει ένα κίνητρο παραπάνω για κάθε ομάδα και θα αποτελέσει επιβράβευση των ανθρώπων που είναι σε αυτές τις δύο ομάδες. Ήρθαμε με στόχο να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας. Είμαστε πολύ τυχεροί που από την Α2 μπορέσαμε να βρεθούμε στον τελικό» δήλωσε ο κ. Καμπερίδης , που έχοντας ηττηθεί από το ΖΑΟΝ του Γιώργου Σαμαρά στον τελικό του 2002 στον Εύοσμο, όντας προπονητής του Αίαντα, εκτιμά «ότι η νίκη θα κριθεί στα λάθη και την ποιότητα της τακτικής των ομάδων.
Με τον ομόλογό του στην «Ένωση», όσον αφορά τα λάθη συμφώνησε και ο κ. Νικολάκης, που συμπλήρωσε όμως ότι σημαντικό ρόλο θα παίξει και ποιος το θέλει περισσότερο. «Ευχαριστούμε για την φιλοξενία. Εύχομαι να βγει ένα καλό παιχνίδι από τις δύο ομάδες, οι οποίες προσέφεραν θέαμα στους οπαδούς όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Είναι ένας τελικός ανοιχτός στις δύο ομάδες. Καμία δεν το έχει κατακτήσει και σίγουρα είναι ένα παιχνίδι που άπαντες θέλουν να κατακτήσουν τη νίκη. Μοιρασμένες οι πιθανότητες Εμείς σαν Ολυμπιακός ήρθαμε εδώ για να πάρουμε το τρόπαιο» υποστήριξε ο κάτοχος του Κυπέλλου του 2001 με τον Πανελλήνιο που συμπλήρωσε ότι «ο στόχος είναι μεγάλος και είναι θέμα προπονητή, αθλητριών να παρουσιαστούμε αύριο (16/4) έτοιμοι.
Αγωνιστικά όμως η ομάδα της ΑΕΚ,με τρεις αθλήτριες να κάνουν συλλογή από…Κύπελλα, τις Κουτουξίδου (4), Παπαγεωργίου (4), Σάκκουλα (2) είναι σαφώς πιο έμπειρη από τον Ολυμπιακό και έτοιμη για το ραντεβού της με την ιστορία.
«Η ομάδα είναι έτοιμη, είμαι χαρούμενη που συμμετέχω με την ομάδα της ΑΕΚ σε έναν ακόμη τελικό. Είναι η πρώτη φορά και θεωρώ ότι αξίζει τον τίτλο. Η πορεία της ομάδας ήταν πολύ καλή και το αξίζει» τόνισε η διεθνής πασαδόρος των «κιτρινόμαυρων».
Η επιθετική αιχμή του ερυθρόλευκου δόρατος, η Βουλγάρα Έλενα Κόλεβα στάθηκε κυρίως στην γραμμή κρούσης της ομάδας της. «Για κάποιες είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε εδώ και εύχομαι να παιχτεί υψηλού επιπέδου βόλεϊ. Πιστεύω η επίθεσή μας, αλλά και η ποιότητα του παιχνιδιού μας να είναι υψηλού επιπέδου. Εύχομαι επίσης από αυτό το όμορφο μέρος να μείνει μια ωραία ανάμνηση για μας».
Ένα μεγάλο μέρος της συνέντευξης Τύπου μονοπώλησε το γεγονός πως για λόγους ειδικής διαχείρισης και αποτροπής φαινομένων βίας, από τους 380 θεατές που θα βρεθούν στις κερκίδες δόθηκαν από 15 προσκλήσεις σε οπαδούς κάθε ομάδας.
Μάλιστα περίπου 20 οπαδοί του Ολυμπιακού τραγουδώντας τον ύμνο, υποδέχθηκαν το πρωί της Παρασκευής 15/4 την αποστολή της ομάδας, με τις αθλήτριες να γνωρίζουν την αποθέωση
«Θα ήταν ακόμη καλύτερα να είχαμε τους οπαδούς. Βοηθούν την ομάδα στο να πάρει ώθηση, ωστόσο θεωρώ πως τα παιδιά που θα είναι στο γήπεδο μπορούν να λειτουργήσουν έτσι. Ιδανικό θα ήταν να υπάρχουν οπαδοί και των δύο ομάδων» υποστήριξε η Νικολέτα Κουτουξίδου, ενώ από την πλευρά της μάνας, η Έλενα Κόλεβα το είδε… αλλιώς « Για μένα, που είμαι και μητέρα, θα ήταν καλύτερα τα παιδιά να παρακολουθούν τέτοιου είδους αγώνες, καθώς πρόκειται για αθλητική κουλτούρα. Θα ήθελα βέβαια τους οπαδούς κοντά μας, αλλά πιστεύω ότι η πρόταση της ΕΟΠΕ είναι πολύ καλή».


Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου