Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ «ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΥ» ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ 
«ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΥ» ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ


1. Η προβληματική και απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τη διακοπή της μεταφοράς των μαθητών που διακινούνται με ΚΤΕΛ πρέπει να λήξει άμεσα. Αποβαίνει κυρίως σε βάρος της εκπαίδευσης των μαθητών που μετακινούνται από τα χωριά αλλά και γενικότερα της εκπαίδευσης όλων των μαθητών καθώς και της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων.

2. Ο σύλλογος δηλώνει ότι θα φροντίσει για την κάλυψη των κενών που δημιουργήθηκαν στους μαθητές που απουσίασαν, όταν   αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του σχολείου.

3. Ο σύλλογος εξαίρει τη στάση του 15μελούς συμβουλίου των μαθητών του σχολείου που δεν υστερούσε ούτε σε αγωνιστικότητα ούτε σε υπευθυνότητα.

4. Ο σύλλογος θεωρεί ότι η κατάληψη του σχολικού κτηρίου από επιτροπή γονέων χωρίς τη συμμετοχή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου δεν είναι το ενδεδειγμένο μέτρο. Πέραν των αντιπαραθέσεων που δημιουργεί, οι οποίες δυστυχώς σε κάποιες στιγμές έφτασαν στα όρια του προπηλακισμού καθηγητών αλλά ακόμη και μαθητών, συντελεί στην απαξίωση του δημόσιου σχολείου και της δημόσιας δωρεάν παιδείας για την οποία όλοι, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί, οφείλουμε να αγωνιζόμαστε.

5. Ζητούμε την άμεση λύση του προβλήματος από τους εμπλεκόμενους φορείς.



Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου