Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Βραδιές Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη




100 χρόνια συμπληρώνονται το 2011 από το θάνατο ενός μεγάλου πεζογράφου της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Διαβάστηκε και διαβάζεται µε πολλούς διαφορετικούς τρόπους και ίσως αυτό είναι που εξασφαλίζει την επιβίωσή του µέχρι σήµερα.

Πριν από µισό αιώνα διαβαζόταν περισσότερο «ιδεολογικά», ως θεµατοφύλακας των εθνικών και πνευµατικών αξιών του τόπου.Ήταν ο σκιαθίτης «κοσµοκαλόγερος», ήταν ένας «άγιος». Σήµερα ενδιαφέρει µάλλον το εκκοσµικευµένο προφίλ του, είναι ο «ποιητής», ο «ερωτικός», ο «κοινωνικός» και διαβάζεται κυρίως για τις λογοτεχνικές αρετές του έργου του, ενώ οι χαρακτήρες του συγκινούν και πλήθος κινηµατογραφιστών.
Η Σχολική Βιβλιοθήκη του Πυθαγορείου Γενικού Λυκείου Σάμου τιμώντας τη μνήμη του διοργανώνει βραδιές ανάγνωσης σχολιασμού και ερμηνείας έργων του « ποιητή με τον πεζό λόγο » Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στις 16 και 23 Φεβρουαρίου 2011, ώρα 19:00, στο χώρο της Βιβλιοθήκης. Ελάτε να διαβάσουμε κείμενα του Παπαδιαμάντη και κείμενα για τον Παπαδιαμάντη, να σχολιάσουμε και να συζητήσουμε.

Παράλληλα με την υποστήριξη του ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ παρουσιάζεται η κινητή έκθεση του Κέντρου από την Τρίτη 15 έως την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου στο χώρο του σχολείου, ώρες επίσκεψης 9:ΟΟ-1:30 το πρωί Δευτέρα έως Παρασκευή και τις Τετάρτες 16 και 23 Φεβρουαρίου από 19:00 έως 21:00

Η Υπεύθυνη της Σχολικής Βιβλιοθήκης
Ελπίδα Κατσικογιάννη, φιλόλογος

πηγή: http://tzortzinos2.blogspot.com -(ΣΑΜΟΣ ΩΡΑ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΜΕ;)

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου