Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ 'ΥΠΟΤΕΙΝΟΥΣΑ'- ΒΙΝΤΕΟ

Η αρχή έγινε. Απομένει να καθιερωθεί, να εμπλουτιστεί, να μεγαλώσει και άλλο. Μία άκρως επιτυχημένη προσπάθεια δενδροφύτευσης, που διοργανώθηκε από την ανεξάρτητη κίνηση πολιτών 'Υποτείνουσα', έδειξε ότι όταν θέλουμε...μπορούμε. Η περιοχή 'Ρόγγια' στους Μυτιληνιούς, συμβολικής σημασίας (δεδομένου ότι έχουν 'περάσει' από εκεί,  δυστυχώς, όλες οι μεγάλες φωτιές του νησιού), απέκτησε κίνηση, δράση, χαμόγελα και νεανική αισιοδοξία. Μακριά από γραβάτες, πολυδιαφημισμένες πολιτικές προσωπικότητες και... τα φλας των τοπικών μέσων ενημέρωσης, είχαμε την ευκαιρία να δώσουμε λίγη πνοή, πράσινο και οξυγόνο σε ένα ολόκληρο λόφο. 

Μία εικόνα...χίλιες λέξεις


Ο Αντώνης 'εκπαιδεύει' τους μικρούς φίλους...

Η συμμετοχή ήταν τόσο συγκινητική που πήρε μόλις μία ώρα για να φυτευθούν περίπου 230 δενδράκια που φύονται στο νησί, όπως κουμαριές και κυπαρίσσια. Η συμβολή των εθελοντικών ομάδων όπως του πυροσβεστικού κλιμακίου Πυθαγορείου και της πυρασφάλειας Μυτιληνιών ήταν αξιοσημείωτη και καθοριστική. Άριστη επίσης ήταν και η συνεργασία με το Δασαρχείο Σάμου που βοήθησε σημαντικά στο συντονισμό της προσπάθειας.  Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους αυτούς τους ενεργούς πολίτες- χωρίς χρώματα και προκαταλήψεις- που πήραν μέρος σε τούτη τη πρωτόγνωρη από κάθε άποψη προσπάθεια. 


Γιώργος Μαρίνης, Νίκος Καλδιριμιτζιάν, Γρηγορία Κωνσταντάτου, Ρένα Άννη και Αλίκη Μαμουλή

Ο Πέτρος είναι από Κόρινθο...και όμως ήταν εκεί...

ο Νίκος Γεωργίου, μάχιμος, μακριά από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου 
(φώτο: Ευαγγελία Καραγεωργίου)


Πλέον είναι στο χέρι των αρμόδιων φορέων να προστατεύσουν και να φροντίσουν κατάλληλα τη περιοχή...το κόπο, αν θέλετε, όλων αυτών των ανθρώπων. Το νησί μας είναι ολοφάνερο πλέον ότι αξίζει νέες πρωτοβουλίες μέσα από σύγχρονες αντιλήψεις και νοοτροπίες. Οι περισσότερες φωτογραφίες ανήκουν στο Νίκο Καλδιριμιτζιάν, πρωτεργάτη της δενδροφύτευσης, χωρίς βέβαια να θέλω να αδικήσω κανένα. Θα βρείτε πολλές επίσης στο facebook και σε άλλα φιλικά μπλογκς. Το βιντεάκι είναι... η δική μου οπτική γωνία. Ξεκινάει, θα έλεγα, ειδησιογραφικά αλλά όσο περνάνε τα δευτερόλεπτα φανερώνει νομίζω την ενέργεια, την αισιοδοξία, την ομαδικότητα και το χαμόγελο των πρωταγωνιστών, όσων πρόλαβα να αποθανατίσω.

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου