Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Εφτά ερωτήσεις για τη Σάμο κατέθεσε ο κ. Κωστής Αιβαλιώτης

Αναπαράγουμε το θέμα από άλλα ειδησιογραφικά sites και δίνουμε βάση στις ερωτήσεις του βουλευτή σχετικά με τις ακτοπλοϊκές γραμμές, την αναβάθμιση του τουρισμού καθώς και τα κίνητρα σε αγρότες, ψαράδες κτηνοτρόφους.




Ερωτήσεις προς τους αρμόδιους υπουργούς για θέματα της Σάμου, κατέθεσε ο βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Κωστής Αιβαλιώτης.

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κατέθεσε τρεις ερωτήσεις προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, 
- σχετικά με τη λειτουργία σφαγείου στη Σάμου,
- για την προβολή του σαμιώτικου κρασιού και ειδικότερα αν η Κυβέρνηση έχει ζητήσει κοινοτικούς πόρους για την προβολή του, καθώς και για την πρόθεση της Κυβέρνησης να αναλάβει εκστρατεία προβολής τους
- για τα κίνητρα για τους νέους αγρότες, ψαράδες και κτηνοτρόφους του νομού, ρωτώντας για το ποια νέα κίνητρα μπορούν να δοθούν σε ανθρώπους κάτω των 40 ετών , ώστε να μπορέσουν να ασχοληθούν με τη γεωργία, την αλιεία και την κτηνοτροφία.

Ο κ. Κωστής Αιβαλιώτης υπέβαλε ερώτηση και στην υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για την αναβάθμιση του τουρισμού στη Σάμο, ρωτώντας αν θα υπάρχουν αλλαγές στο χωροταξικό καθώς και για ποια κίνητρα θα δοθούν στη Σάμο. Στην ερώτησή του, αναφέρει πως παρά τις φυσικές ομορφιές της Σάμου, η τουριστική υποδομή δεν αναβαθμίζεται, αφού δεν υπάρχουν κίνητρα για την κατασκευή νέων τουριστικών μονάδων, για ανακαίνιση των υπαρχουσών, ενώ το χωροταξικό δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα στην ανάπτυξη του τουρισμού.

Με άλλη του ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ αναφέρεται στις ομάδες Ειδικών Αποστολών.
«Στη Σάμο βρίσκεται μία από τις αποτελεσματικότερες Ο.Ε.Α. Η ομάδα αυτή έχει ελλείψεις σε εξοπλισμό (φόρμες, άρβυλα, κυάλια με διόπτρες νυχτός και πολλά άλλα), ενώ στερείται και αυτοκινήτου. Αναγκάζεται να επιτηρεί την περιοχή και για να αναχαιτίζει τη λαθρομετανάστευση και για να ελέγχει τις κινήσεις των τούρκικων πολεμικών και άλλων σκαφών. Θα ενισχυθεί (πότε και πως) ο εξοπλισμός αυτών των ανθρώπων, ώστε να διευκολυνθούν στην επιτέλεση των εξαιρετικά δύσκολων καθηκόντων τους;», αναφέρει ο κ. Αιβαλιώτης.

Επιπλέον, ο βουλευτής Β΄Αθηνών, με επιστολή του προς τον υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, αναφέρεται στη μετανάστευση από τη Σάμο στο εξωτερικό,  που σύμφωνα με πληροφορίες παρατηρείται εκροή νέων ανθρώπων από τη Σάμο προς το εξωτερικό για εξεύρεση εργασίας. Ο κος Αιβαλιώτης ρωτά  αν το υπουργείο έχει στατιστικά στοιχεία για τον αριθμό των νέων που μετανάστευσαν από τη Σάμο στο εξωτερικό από το 2008 έως και το Δεκέμβριο του 2010, καθώς και αν υπάρχουν παρόμοια στοιχεία για όλους τους νομούς της χώρας για την ίδια περίοδο.

Τέλος, με ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας αναφέρεται στην ακτοπλοϊκή σύνδεση του νομού, και ρωτά ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβει η Κυβέρνηση για την επίλυση του προβλήματος.

πηγή: armoniaradio.gr

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου