Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

LIVE STREAMING- ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Όπως βλέπετε αρχίζουμε να αφιερώνουμε περισσότερο χρόνο σιγά σιγά στους φίλους (για να μη πω στους πωρωμένους) των σπορ και φυσικά τους λάτρεις του ίντερνετ. Ήδη το κάτω κάτω μέρος της σελίδας μας αρχίζει να αποκτά έντονο αθλητικό ενδιαφέρον. Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Μίλαν, Τσελσι, Εθνική Ελλάδος κτλ κτλ όλα παίζονται πλέον εδώ (ειδικά για αυτούς που δε χρησιμοποιούν τηλεόραση ή δεν έχουν συνδρομητικά κανάλια).



Καταρχήν λίγο να εξηγήσουμε τί είναι το live streaming:
''Οι υπηρεσίες ζωντανής μετάδοσης (live streaming services) επιτρέπουν τη μετάδοση εικόνας και ήχου σε πραγματικό χρόνο στο Internet (live webcast) την ώρα που αυτά παράγονται.

Για να επιτευχθεί η ζωντανή μετάδοση στο Internet μιας εκδήλωσης, απαιτείται κάποιος εξοπλισμός από την πλευρά του φορέα που μεταδίδει το γεγονός. Αυτός το λιγότερο πρέπει να περιλαμβάνει ένα προσωπικό υπολογιστή με μία web κάμερα για την καταγραφή της εικόνας και μία κάρτα για την εγγραφή του ήχου. Τα δεδομένα που καταγράφονται εισάγονται στον υπολογιστή, που με τη σειρά του τα συμπιέζει με τη βοήθεια ειδικού λογισμικού αποκωδικοποίησης και τα στέλνει σε κατάλληλους servers, που ονομάζονται streaming servers.
Αυτοί με τη σειρά τους όταν λαμβάνουν τα streams μπορούν να τα αναδιανείμουν άμεσα σε μεμονωμένους χρήστες, που μπορούν να παρακολουθήσουν τη ζωντανή μετάδοση μέσω κάποιας ιστοσελίδας, του σταθμού ή με χρήση κάποιου από τους players που αναφέραμε''


Στο θέμα μας τώρα, βρήκαμε ένα πολύ καλό widget  (με τη βοήθεια του http://draminaneadraminos.blogspot.com το οποίο και ευχαριστούμε)  με το οποίο μπορείτε να βλέπετε ζωντανά στον υπολογιστή σας σχεδόν τα πάντα (αθλητικού περιεχομένου εννοούμε)!  Μέσα από το blog μας, στο κάτω κάτω μέρος της σελίδας μπορείτε να δείτε τους διαθέσιμους αγώνες και ενεργοποιώντας τα links(= σύνδεσμοι) που δίνονται να παρακολουθήσετε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, χόκεϊ (!!!) και ότι άλλο θέλετε! Φυσικά ανάλογα τη σύνδεση σας και τον αριθμό των συνδεδεμένων χρηστών η ποιότητα και η ταχύτητα της εικόνας και του ήχου μπορεί να έχουν διακυμάνσεις. (Από ολότελα καλή και η Παναγιώτα). Να επισημάνουμε ότι το samosbook (όπως και άλλα φυσικά μπλογκς) απλά διαθέτει τα links μέσω της εφαρμογής  στους χρήστες χωρίς να είναι υπεύθυνο για αυτά και το περιεχόμενό τους (έτσι γνωρίζουμε τουλάχιστον). Δείτε τις φώτος για οδηγίες και εδώ είμαστε.

εικόνα 1

εικόνα 2

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου