Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ GAMATO.INFO





Παραθέτουμε μερικές σημαντικές απόψεις όπως αυτές στάλθηκαν στο troktiko:

 Είναι μεγάλο λάθος να λένε πως χάθηκαν 1 δις λόγω της ύπαρξης του gamato.info


Πράγματι μπορεί η αξία όλων των παράνομα κατεβασμένων αρχείων να είναι όση αναφέρουν. Όμως στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτά τα βιβλία/τραγούδια/παιχνίδια/ταινίες δεν θα αγοραζόντουσαν. Με τέτοια φτώχεια και ανέχεια που επικρατεί στην εργατική τάξη και με τέτοιες τιμές σε οτιδήποτε έχει σχέση με τον πολιτισμό, έχει καταντήσει πολυτέλεια για τους φτωχούς και ουσιαστικά ιδιοκτησία των πλουσίων η διεύρυνση του πνεύματος και η διασκέδαση.


Αν δεν υπήρχε η πειρατεία, ίσως να έβγαζαν άλλα 50 εκατομμύρια από τους φτωχούς που με το υστέρημά τους θα αγόραζαν ελάχιστα.


Όμως η πειρατεία προσφέρει έργο: πολιτιστικό, κοινωνικό, ηθικό. Ο φτωχός λαός καταφέρνει να έρθει σε επαφή με τις δημιουργίες καλλιτεχνών και να διευρύνει το πνεύμα του με μεγάλη ελευθερία. Οι καλλιτέχνες επικοινωνούν με τον κόσμο και στέλνουν τα μηνύματά τους. Η πνευματική δημιουργία είναι ιδιοκτησία όλης της ανθρωπότητας και όχι του δημιουργού.


Μη ξεχνάμε πως οι νόμοι της πνευματικής ιδιοκτησίας δημιουργήθηκαν για να προστατέψουν από τις αντιγραφές ιδεών χωρίς την συγκατάθεση του καλλιτέχνη, και όχι για να βγάζουν λεφτά οι εταιρίες.


Θα μας απαγορέψουν να βλέπουμε πίνακες ζωγραφικής στο ίντερνετ, αναγκάζοντάς μας να πηγαίνουμε στα μουσεία για να τους δούμε; Και τι όφελος θα υπάρχει από αυτή την απαγόρευση, πέρα από την αποβλάκωση και την φτώχεια του μυαλού;


Μας θέλουν χαζούς για να μην καταλάβουμε πως μας κλέβουν μπροστά στα μάτια μας. Για να ζούμε για να ονειρευόμαστε πως μία μέρα θα γίνουμε πλούσιοι σαν αυτούς, και τελικά να πεθάνουμε φτωχοί, όπως γεννηθήκαμε, όταν αυτοί θα ζουν με κότερα και ελικόπτερα. Για να μην πιστέψουμε ποτέ πως μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα.


- I only know one thing, that I know nothing

 Θα ήθελα να ευχαριστήσω το gamato γιατί μας έδωσε την ευκαιρία να δούμε ταινίες που ούτε φανταζόμασταν ότι θα μπορούσαμε να δούμε! Ταινίες από την Ινδία, τη Νότιο Αφρική, τη Ρωσία, την Τουρκία, την Τσεχία, τη Σερβία και τόσες άλλες χώρες. Ταινίες ασπρόμαυρες, αλλά και σύγχρονες, πραγματικά διαμάντια στον κόσμο του κινηματογράφου.
Και ας μην υπολογίσουν αυτές τις ταινίες στα διαφυγόντα κέρδη. Δεν υπάρχουν πουθενά σε κανένα βίντεο κλαμπ. Δεν έχουν μεταδοθεί ποτέ από κανένα κανάλι. Έτσι κι αλλιώς, αν εξαιρέσει κανείς την κρατική τηλεόραση, κανένα ιδιωτικό κανάλι δεν έκανε τον κόπο να μεταδώσει ταινίες που δεν είναι αμερικάνικες. Και στην επαρχία, τουλάχιστον, δεν ξέρω να υπάρχει βίντεο κλαμπ που να έχει ταινίες από άλλες χώρες. Ούτε καν παλιές ελληνικές ταινίες. Ούτε καν ευρωπαϊκές.
Απ’ όλους εμάς που βαρεθήκαμε τις υπερπολυτελείς αμερικάνικες παραγωγές, που αγαπάμε τις ασπρόμαυρες ελληνικές ταινίες και ψάχνουμε έναν άλλο κινηματογράφο….GAMATO Σ’ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!"


 Καλησπέρα σας κύριοι ,είμαι κι εγώ μια από την γενιά των 700 ευρώ....ποτέ πριν και για κανένα λόγο δεν σκέφτηκα να κάνω ανάρτηση παρόλο που 30 τουλάχιστον φορές τη μέρα ανοιγοκλείνω το "troktiko" και για σχεδόν όλα έχω κάτι να πω....
Με 220 ευρώ ενοικιο….70 κοινοχρηστα…..200 σουπερ μάρκετ …..100 βενζίνες ….60 κατά μέσο όρο το μήνα ΔΕΗ……20 για τηλέφωνα και ιντερνέτ και χίλια δυο άλλα έξοδα που μπορεί να προκύψουν….νομιζει κανένας ότι έχω την πολυτέλεια ….να πληρώνω για να αγοράζω cd’s …..να νοικιάζω dvd’s και να πηγαίνω κινηματογράφο ??????κι όμως κάτι πρέπει να κάνω μέσα στο σπίτι που κάθομαι μιας και η προοπτική να βγω έξω δεν υπαρχει…..και δεν υπάρχει επειδή τα οικονομικά μου δεν το επιτρέπουν……και τώρα που κατάφεραν να κλείσουν μέσα και τους «εγκληματίες» του gamato.info…πείτ! ε μου ….τι να κάνω τις ώρες που θα πρέπει να κλείνομαι στο σπίτι ?????να σκέπτομαι τις μέρες χωρίς προοπτική που έρχονται ή την οικογένεια που δεν μπορώ να κανω,επειδη δεν θα μπορέσω να τα βγάλω πέρα?????
Έλεος κύριοι …..δεν τα φάγαμε μαζί τα λεφτά της Ελλάδας….μη μας ζητάτε λοιπόν όλοι να συμβάλλουμε για να βγούμε από την κρίση ….είμαι 29 χρονών …..και μια ζωή με θυμάμαι …να ακούω για μια λιτότητα ….οι γονείς μου, μου ζήτησαν να σπουδάσω ……και σπούδασα(οικονομικά σπούδασα για να καταλάβω τι είναι ο πληθωρισμος….η λιτότητα …..)πτυχίο …..μεταπτυχιακά …..κι όμως …..έφτασα να κάθομαι μέσα σε ένα σπίτι από τις 7 που γυρίζω ως τις 7 που ξαναφεύγω για δουλειά …..να προσποιούμαι πως περνώ τέλεια και να σκέπτομαι ακόμα και το ένα ποτό που θα πρέπει ! να πιω όταν θα βγω…..τουλαχιστον με το gamato και τις ταινίες ξεχνιόμασταν και πέρναγε η ώρα καπως……τωρα????
Συγχαρητήρια!!!!!
Συγχαρητήρια στη δικαιοσύνη και την Ελληνική Αστυνομία που κατάφεραν κάτι τοοοοοσο σημαντικό!!!!!!!! :PPPPPPP
Ευτυχώς που κλεισανε μέσα τους διαχειριστές του site και έμειναν να κάνουν τη ζωή τους οι «Ρουσοπουλοι»….οι Βατοπεδινοί ….οι εμπλεκόμενοι με τη Siemens…….εκείνοι που εκμεταλλεύονται τους «μαύρους» που πουλάνε cd’s και dvd’s…...οι άλλοι που έφεραν το χρηματιστήριο και τόσους Έλληνες σε μαύρα χαλια…..αυτοι που υποβάθμισαν τον πολιτισμό και την αξία της χώρας μας…..
Ο κόσμος μ'αυτά και μ'αυτά θα ξεσηκωθει…….δεν αντέχεται τόση πίεση …….

Ευχαριστω,
Μια χαρουμενη και αισιόδοξη 29χρονη .....

Σχετικά με το γαματο

1/ Διακινούνταν πολλά αρχεία που ήταν δημιουργίες των μελών του. Πρωτότυπη μουσική, λογοτεχνικά κείμενα, ταινίες κλπ

2/ Έγινε δυνατή η πρόσβαση σε όλους σε σπάνια και εξαντλημένα βιβλία, από τα οποία κανείς δεν θα κέρδιζε τίποτα.

3/ Έγινε δυνατόν να δημιουργηθούν συλλογές προσβάσιμες σε όλους, βάζοντας ο καθένας το κομματάκι που είχε πχ δισκογραφίες( που περιείχαν μέχρι και τα διαφημιστικά cd η πειρατικές ηχογραφήσεις) ή τα "Επτα Ημερες" της Καθημερινής.

4/ Σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα, στη βιομηχανία οι πατέντες κατοχυρώνονται για ορισμένο χρονικό διάστημα, και για αυτήν την διαδικασία οι εταιρίες πληρώνουν ακριβά. Μετά από κάποια χρόνια παύουν να ισχύουν ώστε να τις χρησιμοποιούν και οι ανταγωνιστές τους και να προχωράει η τεχνολογία. Το ίδιο και στα φάρμακα. Πως είναι δυνατόν να συζητάμε για πνευματικά δικαιώματα έργων που έχει περάσει 20ετία από την δημιουργία τους και πολύ περισσότερο για έργα των οποίων οι δημιουργοί έχουν πεθάνει;

5/ Αν πάω να κάνω μια μήνυση κατά του Καραμανλή και του Σημίτη ότι μας κατέκλεψαν, με τον ίδιο ζήλο θα τρέξει η αστυνομία να τους συλλάβει;



Σχετικά με το κλείσιμο του gamato.info , ας παραδοθούμε όλοι όσοι έχουν κατεβάσει έστω και ένα τραγούδι, να δούμε που θα μας βάλουν γιατί οι θύτες είμαστε εμείς που κάναμε upload. Είναι τραγικό αύτο που γίνεται και επίσης παράνομο διότι το gamato ηταν "tracker" δηλαδή το μόνο που είχε ο server του ηταν links. Μπείτε λιγάκι στο Google και πατήστε download, θα σας βγάλει τουλάχιστον 10.000.000 σελίδες με "παράνομο" περιερχόμενο. Δηλαδή με αυτήν τη λογική και το Google βοηθάει στην πειρατεία? Επίσης ! θα ήθελα να ρωτήσω με ποιόν νόμο και με ποιές κατηγορίες συνέλλαβαν τα παιδιά? Η μόνη χώρα που απαγορεύει τους trackers είναι η Σουηδία... Έτσι είχαν προσπαθήσει να κλείσουν και τον μεγαλύτερο tracker το thepiratebay.org. Τέλος γιατί γίνεται τώρα αύτος ο ντόροε με το internet,τα blogs, τα trackers και λοιπά? Φτάιει που υπάρχουν άτομα που έχουν ελεύθερη φωνή,(έστω και ψηφιακοπημένη)???


Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου