Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

DOWNLOADING-ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΜΕ RAPIDSHARE- ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ

Τί ειναι το rapidshare; 
Είναι μία υπηρεσία που επιτρέπει στο χρήστη να ανεβάζει αρχεία και κοινοποιώντας το σύνδεσμο να επιτρέπει σε άλλους χρήστες να το κατεβάζουν. Παρόμοιες υπηρεσίες με το rapidshare είναι το hostfiles, το megaupload και άλλες. Παρόλου αυτά, το rapidshare θεωρείται η πιο διαδεδομένη τέτοιου τύπου μορφή κατεβάσματος.

Πώς κατεβάζουμε με rapidshare (χώρις συνδρομή-free);
Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι ένα κλίκ πάνω στο σύνδεσμο rapidshare που βρίσκουμε σε διάφορες ιστοσελίδες που ειδικεύονται στο να παρέχουν τέτοια λινκς (συνδέσμους)

Παράδειγμα:
Μεταφερόμαστε σε αυτή τη σελίδα όπου θα δούμε μία συλλογή με ελληνική μουσική διαθέσιμη για κατέβασμα.
Κάνουμε κλίκ στο σύνδεσμο του rapidshare (εκεί που δείχνει το κόκκινο βέλος). 



***Προσοχή! Αν ο σύνδεσμος ''δεν πατιέται'' επειδή είναι σε μορφή κειμένου τότε τον μαρκάρουμε-δεξί κλικ-αντιγραφή και πάμε στη γραμμή διεύθυνση και το κάνουμε επικόλληση και ENTER.*** (όπως στις φώτο από κάτω)





 Εφόσουν δεν έχουμε συνδρομή rapidshare οδηγούμαστε κατευθείαν στο server του rapidshare όπου επιλέγουμε free user και περιμένουμε το χρονόμετρο να μηδενιστεί ώστε να ξεκινήσουμε το κατέβασμα.

Επειδή η συλλογή αυτή αποτελείτε από δύο τέτοια αρχεία, πρέπει να κάνουμε την ίδια διαδικασία και με το δεύτερο το λινκ (πρασινο βελάκι). Μετά από κάποια ώρα και τα δύο αυτά αρχεία θα έχουν σωθεί στο σκληρό μας δίσκο (το πού ακριβώς εξαρτάται από το ΠΟΥ έχουμε ορίσει  ΕΜΕΙΣ να αποθηκεύονται τα ληφθέντα αρχεία του internet browser που χρησιμοποιούμε). Το μόνο που μας απομένει είναι να κάνουμε εξαγωγή (extract)  το αρχείο καθώς πάντα είναι συμπιεσμένο σε μορφή .rar .ή .zip

Πώς κατεβάζουμε με rapidshare (με συνδρομή);
Η ίδια ακριβώς διαδικασία ακολουθείτε και όταν έχουμε συνδρομή στο  rapidshare με μόνη διαφορά ότι δε χρειάζεται να περιμένουμε κανένα χρονόμετρο και επίσης εκμεταλλευόμαστε τη ταχύτητα του ίντερνετ μας στο έπακρον + κάποιες επιπλέον  διευκολύνσεις για τους προχωρημένους χρήστες. 

Σημείωση: Αν στις προσπάθειες να κατεβάσετε κάποιο αρχείο συναντήσετε τη ταμπέλα error του rapidshare σημαίνει ότι η τα αρχεία έχουν διαγραφεί επειδή θεωρούνται παράνομα και μή διακινήσιμα.  

Σε ποιά sites μπορώ να μπαίνω για να βρίσκω αυτό που θέλω;
Καταρχήν η πιο απλή  μορφή αναζήτησης είναι με google search. Θέλουμε για παραδειγμα να βρούμε ένα κομμάτι που λέγεται ''I LOVE YOU'' ενός συγκροτήματος που λέγεται ''I HATE YOU'' κάνουμε αναζήτηση
''I LOVE YOU I HATE YOU rapidshare'' και οδηγούμαστε μέσα απο τα λινκς που μας βγάζει η google ( η διαδικασία αυτή θέλει λίγο ψάξιμο βέβαια)
Πιο εξειδικευμένα σε rapidshare links ιστοτόποι είναι τα FILESTUBERAPIDOG  και RAPIDLIBRARY όπου γράφουμε αυτό που ζητάμε μέσα στις μηχανές αναζήτησης που ενσωματώνουν τα παραπάνω sites.
Επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να βρίσκουμε αυτό που θέλουμε είναι να έχουμε απο πρίν στα αγπημένα μας κάποια πολύ συγκεκριμένα sites ή blogs που ειδικεύονται είτε σε μουσικά αρχεία είτε σε ταινίες είτε σε προγράμματα. Στο samosbook στα δεξία , στη στήλη ''ΕΔΩ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ-rapidshare'' μπορείτε να κάνετε κλίκ σε μερικά απο αυτά τα sites ανάλογα το τί είδους αρχεία ζητάτε. Χαρακτηριστικά θα αναφέρουμε μερικά αξιόπιστα και άκρως βοηθητικά sites:

Για ταινίες :
(πολλές φορές επειδή οι ταινίες αποτελούνται απο πολλά αρχεία -δηλαδη λινκς- που πρέπει ένα ένα να τα κατεβάσουμε στον υπολογιστή,  μας δίνεται ένα αρχείο word για να αποθηκεύσουμε μέσα στο οποίο βρίσκονται όλα τα λινκς που χρειαζόμαστε ακολουθώντας τη διαδικασια κατεβάσματος που εξηγήσαμε πιο πάνω)
-δείτε εδώ πιο αναλυτικά http://img21.imageshack.us/img21/4489/rsodigos2.jpg

Για ελληνική μουσική:

Για προγράμματα:

Είναι παράνομο το rapidshare;
Η γενική πολιτική του rapidshare είναι ότι απαγορεύονται αρχεία παράνομα, εντός πνευματικών δικαιωμάτων και πορνογραφικό υλικό...Επίσης σύμφωνα με διάφορες δημοσιογραφικές πηγές
''Το Rapidshare ξεκίνησε έναν αγώνα δρόμου ενάντια στους χρήστες που κατεβάζουν πειρατικό υλικό μέσω των υπηρεσιών που προσφέρει, με σκοπό να καλυφθούν τα έσοδα που χάνονται λόγω της πειρατείας. Στόχος της δημοφιλούς υπηρεσίας είναι να μπλοκάρει και να αποκλείσει τους χρήστες που ανεβάζουν παράνομο υλικό, καθώς και να στρέψει όσους το κατεβάζουν, στην αγορά των προϊόντων που προστατεύονται από πνευματική ιδιοκτησία.

Αναλυτικότερα, κάθε φορά που ένας χρήστης θα προσπαθεί να κατεβάσει πειρατικό περιεχόμενο, θα ανακατευθύνεται σε μια σελίδα όπου θα παροτρύνεται να πληρώσει το υλικό που αποπειράθηκε να κατεβάσει. Ο χρήστης που έχει ανεβάσει το πειρατικό υλικό, θα δει το λογαριασμό του να «κλειδώνει» και να μην έχει πλέον πρόσβαση σ' αυτόν.
Η κίνηση αυτή του Rapidshare, αποσκοπεί στο να μην αναμειχθεί σε δικαστικές διαμάχες κατά της πειρατείας. Το μεγάλο ερώτημα όμως παραμένει κατά πόσο κερδοφόρo θα παραμείνει το rapidshare όταν η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών που πληρώνουν για να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες του, κατεβάζουν παράνομο υλικό''
Συμπέρασμα...ψάχνω έγκαιρα και αν προλάβω (και δε σβήσουν τα λινκς- ειδικά για τα πιο δημοφιλή αρχεία)...κατεβάζω!!!

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου