Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΜΜΥΡΙΔΑ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ


(πηγή: ράδιο αρμονία 103,2)

Μαρ 08, 2010


Τα παρακάτω μέτρα αποφάσισε η επιτροπή που συγκροτήθηκε με απόφαση του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, που συνήλθε στις 3 Μαρτίου, για να καθορίσει τα άμεσα μέτρα που θα εφαρμόζονται, κατά την εμφάνιση της πλημμυρίδας στην πόλη της Σάμου.


Τα μέτρα έχουν ως εξής:

Εκτροπή κυκλοφορίας οχημάτων
Όταν η πλημμυρίδα καλύπτει το οδόστρωμα Πλατεία Πυθαγόρα έως το ξενοδοχείο «Aeolis», θα ισχύουν τα παρακάτω.

Οι κατευθυνόμενοι οδηγοί από Εθνική Τράπεζα προς νοσοκομείο και Κατσούνι θα στρίβουν δεξιά στην Πλατεία Πυθαγόρα και θα ακολουθούν τη διαδρομή των οδών, Αγίου Νικολάου, 25ης Μαρτίου, Ευπαλίνου, Γράμμου, Θ. Σοφούλη ή Π. Κουντουριώτη.

Οι κατευθυνόμενοι οδηγοί από την Εθνική Τράπεζα προς το Στάδιο και το Καλάμι, θα στρίβουν δεξιά στην πλατεία Πυθαγόρα και θα ακολουθούν τις οδούς Αγ. Νικολάου, 25ης Μαρτίου, Ευπαλίνου, Σοφοκλέους, Ροίκου – Γρηγορίου 5ου.

Όσοι κατευθύνονται από το λιμάνι προς την πλατεία Πυθαγόρα, θα στρίβουν αριστερά στο δικαστήριοο και θα ακολουθούν τις οδούς Θησέως, Πούλμαν, Καλομοίρη, 25ης Μαρτίου, Αγ. Νικολάου, εσωτερικό ρεύμα παραλιακής, Ξενία, εξωτερικό ρεύμα παραλιακής. Σε αυτήν την περίπτωση το εσωτερικό ρεύμα κυκλοφορίας μέχρι και το «Ξενία» θα διπλοδρομείται.

Σε περίπτωση που η πλημμυρίδα καλύπτει το οδόστρωμα μέχρι το «Ξενία», η εκτροπή της κυκλοφορίας, μέσω εναλλακτικής διαδρομής, είναι αδύνατη, λόγω των καταπτώσεων που έχουν προκληθεί στην υπό κατασκευή περιμετρική οδό.



Απαγόρευση στάθμευσης οχημάτων
Από τώρα μέχρι και νεωτέρας για την εξασφάλιση της απρόσκοπτης κυκλοφορίας των οχημάτων -κατά την εκτροπή τους από την παραλιακή λεωφόρο- απαγορεύεται η στάση και στάθμευση των οχημάτων στους δρόμους

Παραλιακή λεωφόρο, από την πλευρά των κτιριών από το «Ξενία» μέχρι και το δικαστήριο, οδό Αγίου Νικολάου, 25ης Μαρτίου, Ευπαλίνου, Σοφοκλέους, Ροίκου, Θησέως, Πούλμαν, Καλομοίρη.



Απαγόρευση εκτέλεσης εργασιών που καταλαμβάνουν το οδόστρωμα
Στους παραπάνω δρόμους απαγορεύεται και η εκτέλεση εργασιών που επιφέρουν την κατάληψη του οδοστρώματος.



Έλεγχος τήρησης απαγόρευσης στάθμευσης και εκτέλεσης εργασιών
Η Δημοτική αστυνομία θα ελέγχει την τήρηση της απαγόρευσης της στάθμευσης των οχημάτων και της εκτέλεσης εργασιών που καταλαμβάνουν οδόστρωμα στις παραπάνω οδούς που θα χρησιμοποιούνται κατά την εκτροπή κυκλοφορίας



Ρύθμιση κυκλοφορίας
Το Λιμεναρχείο Σάμου, όταν κρίνει ότι επιβάλλεται η εκτροπή κυκλοφορίας των σημάτων λόγω της εκδήλωσης του φαινομένου, θα ενημερώνει την αστυνομική διεύθυνση και θα εγκαθιστούν τα στελέχη τους στα ανάλογα σημεία για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, όπως περιγράφεται παραπάνω.



Οδοσήμανση
Το Λιμενικό ταμείο θα εφοδιάσει το λιμεναρχείο με τα ανάλογα σήματα απαγόρευσης της κυκλοφορίας και της υποχρεωτικής πορείας στην αντίστοιχη κατεύθυνση, το οποίο θα τα εγκαθιστά στην αρχή της παράκαμψης της παραλιακής λεωφόρου. Ο δήμος θα εγκαταστήσει τις πινακίδες απαγόρευσης στάθμευσης οχημάτων στις οδούς καθώς  και τις πινακίδες υπόδειξης κατευθύνσεων, στα σημεία που απαιτείται για την καθοδήγηση των οδηγών, λαμβάνοντας υπόψην και τους αλλοδαπούς επισκέπτες.



Κίνηση φορτηγών οχημάτων
Τα φορτηγά θα εξακολουθούν να κινούνται επί της παραλιακής λεωφόρου, με ταχύτητα, όμως, που δε θα προκαλούν εκτόπισμα νερού.



Πλύση παραλιακής ζώνης
Μετά από κάθε εκδήλωση του φαινόμενου το Λιμενικό Ταμείο θα αιτείται τη διάθεση πυροσβεστικού οχήματος από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και με προσωπικό που θα διαθέτει το ίδιο θα προβαίνει στην πλύση πεζοδρομίων και οδοστρώματος.

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου