Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ 'ΒΑΘΥ SOS'- ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ- ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΣΑΜΟΥ ΠΡΟΣ ΕΤΑ ΑΕ


Μετά απο την αίτηση-καταγγελία στη διεύθυνση υγειονομικού της Νομαρχίας Σάμου για τη σημερινή κατάσταση στο Ξενία Σάμου που έγινε με πρωτοβουλία της ομάδας ενεργών πολιτών ΒΑΘΥ SOS ( στις 21/10- με 742 ηλεκτρονικές υπογραφές μέσω της σελίδας κοινωνικής δυκτίωσης ''facebook''), πραγματοποιήθηκε την 3/11/2009 επιτόπιος υγειονομική επιθεώρηση από αρμόδιους υπαλλήλους της υπηρεσίας με την παρουσία του Νομάρχη, στο συγκεκριμένο κτίριο.


Αναλυτικά το δελτίο τύπου της Νομαρχίας απο την επίσημη ιστοσελίδα της:


Αριθμ.πρωτ. 2388
Ταχ. Δ/νση: Σάμος
Ταχ.Κώδικας: 83 100
FAX: 22730-87 725
Πληροφορίες: Ε. Βασιλειά
Τηλέφωνο: 22733 53445
ΠΡΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Α.Ε.

ΘΕΜΑ: ΠΕΡΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΣΤΙΑΣ.
ΣΧΕΤ.: Η από 21 / 10 / 2009 αίτηση πολιτών.
Ύστερα από την ανωτέρω σχετική αίτηση διαμαρτυρομένων πολιτών και μετά από εντολή του Νομάρχη Σάμου πραγματοποιήθηκε την 3/11/2009 επιτόπιος υγειονομική επιθεώρηση από αρμόδιους υπαλλήλους της υπηρεσίας μας με την παρουσία του Νομάρχη, λόγω της άρνησης της Αστυνομίας να μας συνοδεύσει, στο κτίριο του ξενοδοχείου ΞΕΝΙΑ, που βρίσκεται στο Δ/Δ Σαμίων (οδός Θεμ. Σοφούλη 91) και διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:
Το εν λόγω κτίριο είναι εγκαταλελειμμένο και παρουσιάζει σοβαρές φθορές, όπως σπασμένα τζάμια, ρωγμές σε όλους τους τοίχους, πτώση σοβάδων κ.α.. Περιμετρικά του ξενοδοχείου υπάρχει περίφραξη, η οποία όμως δεν είναι επαρκής για να αποτρέπει την είσοδο ανθρώπων και ζώων.
Οι φθορές του κτιρίου είναι εμφανείς και στο εσωτερικό του. Επίσης, παρατηρήθηκαν στοιχεία, που επιβεβαιώνουν την κατάληψη του χώρου από άστεγους, όπως υπολείμματα τροφής, περιττώματα ανθρώπων και ζώων, κουβέρτες, ρούχα και άλλα αντικείμενα, τα οποία προκαλούν έντονη δυσοσμία και προσελκύουν έντομα και τρωκτικά.
Τα ανωτέρω σε συνδυασμό με τη συγκέντρωση ρύπων και απορριμμάτων εσωτερικά και εξωτερικά του κτιρίου έχουν ως αποτέλεσμα τη ρύπανση του περιβάλλοντος και τη δημιουργία ανθυγιεινών καταστάσεων και οχλήσεων για τους περιοίκους.
Ύστερα από τις διαπιστώσεις μας αυτές παρακαλούμε Α Μ Ε Σ Α να κενωθεί ο χώρος, να καθαριστεί και να περιφραχθεί, έτσι ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοιες καταστάσεις.
Διαφορετικά σύμφωνα με τις υγειονομικές διατάξεις που ισχύουν θα ζητήσουμε την ποινική σας δίωξη ως υπεύθυνου δημιουργίας ανθυγιεινών καταστάσεων επικίνδυνων για τη Δημόσια Υγεία.
Η Δ/νση Πολεοδομίας, στην οποία κοινοποιείται το παρόν παρακαλείται για τις δικές της ενέργειες στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, όσον αφορά την στατικότητα του κτιρίου.
Επίσης, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Σάμου παρακαλείται για τις δικές του ενέργειες.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1. Δ/ΝΣΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ Ν.Α. ΣΑΜΟΥ
2. ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΑΡΧΗ
3. Α.Τ. ΣΑΜΟΥ
4. ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΣΑΜΟΥ
5. ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΗ ΙΩΑΝΝΗ
Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ
ΚΕΝΔΡΕΑΝΟΥ ΚΟΝΔΥΛΗ ΚΑΡΜΕΝ
πηγή:

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου